”Titta i ingångshålet, så ser du vad du får”, tipsade Svågern under frukosten

I tisdags var det dags för Viktoria-loppet i Borgholm.

Jag hade den ärofyllda uppgiften att heja av hjärtats lust på Maken, Svägerskan, Svågern och alla andra i 9 kilometersloppet, eftersom jag dras med lite skadekänningar och inte själv skulle delta i loppet.

Det höll på att bli lite tokigt eftersom de dragit om banan för i år, men Fröken sedvanligt ställde sig på vanliga stället. Först efter en lång stund gick ljuset upp för mig att jag k.a.n.s.k.e. stod på fel ställe och nära på missade löparna.

Hamnade i alla fall bredvid en farmor med tre barnbarn. Hon grävde länge och väl i väskan efter tuggummi på begäran av minstingen. Sen frågade hon om någon mer ville ha. Jag var jättesugen men tydligen var frågan bara riktad mot barnbarnen.

20140717-211838.jpg

Sen kom de i alla fall, de däringa tre som jag hejade på och därefter gick jag till stadion och fick se vinnaren gå i mål. Fick också se årets Viktoriastipendiat, längdskidåkaren Ida Ingemarsson ta damernas tredje plats.

20140717-212441.jpg

Sen kom Svågern i mål, sen Svägerskan och så Maken. Alla på väldigt bra tider. Mest impad är jag så klart av min fina Make som sprang under 47 minuter! Mer än 5 minuter snabbare än förra året. Jag har ju inte tränat så mycket, sa Maken innan loppet, men jag ska ge vad jag har.
Helt rätt inställning! 80% näring, 20% träning och 100% attityd! :-)

Efter tävlingen har vi en trevlig tradition sen många år tillbaka, att gå ut och äta tillsammans med Svägerskan och Svågern. I år utvecklade vi det hela med en övernattning på Strand Hotell. Mycket trevligt! Åt gjorde vi som vanligt på Pappa Blå. Svågern var mer velig än Fröken när det skulle väljas ur menyn. Du åt kött förra gången , meddelade jag. Var jag nöjd? undrade Svågern. Eftersom den frågan var svår att minnas svaret på utsågs Bloggen hädanefter till ansvarig för ihågkomst av maten.

20140717-213935.jpg
Noteringar om förrätten: om vi inte är jättehungriga räcker det med en portion nachos nästa gång. Den.är.gigantisk.

Sen kom huvudrätten.

20140717-214743.jpg

Svägerskans heta räkor var heta enligt önskan, men min tonfisk var en besvikelse. Skriv att jag var nöjd med burgaren, bad Svågern. Maken sa inget om sin burgare, men han såg nöjd ut. Vi damer drack champagne. Det var så gott att jag har inget som helst minne av vad de andra drack.

Det var en trevlig kväll, men när de fulla och högljudda knuttarna anlände, betalde vi och gick en liten runda.

Kommentarer inaktiverade.