Born to ski

Det var ju dag två på intensivkursen i skidåkning igår och coach Daniel bestämde att vi skulle till Grönklitt och testa formen.

Och tur var väl det att jag fick se nåt annat än backarna på Lugnet, för annars hade jag nog blivit lite knäckt. Här var banorna mestadels i natursnö och nyspårade. Det var hyfsat flackt och mer likt Vasaloppsspåret, vilket ingjöt hopp.

Här gavs också mer möjligheter att testa att åka i fartställning, träna olika tekniker och öva på att åka ur och i spår.

20131230-143623.jpg

20131230-143637.jpg
Mer lättvallat i Grönklitt än på Lugnet.

Daniel tyckte faktiskt att jag var rätt duktig även om det mest frekventa som undslapp honom var: ”Foten längre fram!” alternativt ”Upp på tå!” En gång utbrast han dock ett hjärtligt ”BRAAAA Ida!!!” när jag någorlunda hittade rytmen i diagonalåket.

Så med bättre förutsättningar på alla håll och kanter fick jag chans att förbättra mig på ett betydligt effektivare och roligare sätt än i Falun. Två pass fick vi till i Grönklitt innan vi packade ihop och avslutade årets skidskola.

Så med 2,2 mil igår och 7 km i förgår är jag ju nästan uppe i tjejvasans längd. Fit for fight, med andra ord.

Nästan i alla fall.

T.A.C.K. till en fantastisk privatlärare, bra instruktör och ett roligt sällskap! Du är guld värd!

Statistik

Dagens första pass: 1h43min – 13,4km

Dagens andra pass: 1h15min – 9km

Antal vurpor: 1

Antal gånger Daniel vurpade: 1

Antal gånger jag bröt ihop: 1 (under andra passet, det gick över snabbt dock)

Produkter
Frukost: Herbalife F1 och örtdryck
Ca 1/2h innan vi kom iväg: Herbalife F1
Lunch: H24 Endurance
Efteråt: H24 Strength
I vattenflaskan: Liftoff (behövde nåt uppiggande att ladda med före och under)

6 reaktion på “Born to ski

 1. Var är MATEN?????
  I övrigt är jag så avundsjuk att jag inte tänker kommentera inlägget mer ;-) .

  • Här är maten:
   ”Produkter
   Frukost: Herbalife F1 och örtdryck
   Ca 1/2h innan vi kom iväg: Herbalife F1
   Lunch: H24 Endurance
   Efteråt: H24 Strength
   I vattenflaskan: Liftoff ”
   (+keso till lunchen)

   En god sen extralunch på det och senare kvällsmat. :-)

   Ja det var en lyckad tur! :-D

   • Ja, jag tänkte väl att det kom lite lagad mat någonstans! Blev lite orolig annars. Bra att du får äta upp dig imorgon, vi har inhandlat 3 liter grädde ;-)