Yra hönor

Slog över tvn på Kunskapskanalen och hamnade mitt i Sverigedemokraternas landsdagar.

Måste säga att det rådde stor förvirring bland deltagarna. Och talmännen med för den delen. När jag kom in i sändningen var det i princip tyst i flera minuter. Sen började deltagarna i resa på sig och gå. Då hör man via mickarna från talarbordet: Men vad gör de?! Vi har ju inte röstat färdigt än!

20111126-102936.jpg

Hysteriskt roligt! Precis som barn. Ingen koll alls. Det är tyst ett par minuter, då betyder det nog att det är slut. Vi går på rast.

Kvar satt ledningen och talmännen och mjäkigt såg på när pöbeln masade sig ut på paus. Ingen gjorde någon tillstymmelse till att få folket att stanna, utan satt bara frågande kvar. ”Vi får kolla med Jimmie” sa de och han kom upp. Men inte heller han verkade veta vad man skulle göra. ”Det är ju inget bra att ta paus innan röstningen” tyckte kvinnan, ”då kan de ju påverkas av varandra när vi sen ska rösta”. ”Jaa, så kan det ju bli” svarade Åkesson. Bra där Jimmie.

Fantastiskt. Tänk om SD blir storparti i riksdagen, det kommer bli totalkaos. Inte bara för de tycker ytterst tveksamma saker, utan för de har ingen som helst kunskap om hur politik och beslutsprocesser fungerar.

Ungefär så här smarta är hela ledningen skulle jag tro.

Kunskapskanalen å sin sida fick planera om och impulsvisa ett program bara för att SD tog paus. Sen dröjde det länge innan de kom igång igen med mötet, bara för att alla var tvugna att checka in, vilket inte hela pöbeln fattat på morgonen utan några hade hittat en dörr som hick snabbare att gå in igenom och tog sonika den.

Ja du söte Göte. P.R.E.C.I.S. som mellanstadieelever.

En reaktion på “Yra hönor

  1. Ha ha, jag såg det med! Höll på att ramla av stolen av skratt. Såg du när de skulle rösta och talmannen sa ”Alla som håller med säger ja”. Röstkort vad är det liksom.