Less is more

Hjälp mig här.

H.u.r. kan en youghurt UTAN tillsatser bara SÅ mycket dyrare än en med?

Står de i matlaboratoriet och tänker: Nu när jag slipper att gå bort till hyllan och sträcka mig efter burkarna med tveksamt innehåll, så måste vi nog ta extra betalt. Att vi dessutom kommer sälja mer av produkten eftersom den troligtvis har kortare hållbarhet gör att vi måste lägga på ännu mer på priset.

Eller?

2 reaktion på “Less is more

  1. Tragiskt men sant. Tyvärr kostar det betydligt mer att äta bra mat än att äta mat med massa strunt i.

    • Skrämmande! Har börjat lägga mer och mer pengar på ”riktig” mat och minskat på tillsatserna så mycket jag bara kan. Var på en spännande föreläsning för ett tag sen om tillsatser. 7,4 kg tillsatser/person per år får vi i oss i Sverige. I Italien var motsvarande siffra drygt 1 kg.