Rundtur i huset

Det var ju allmän begäran tidigare i somras, att få se lite bilder av vårt kära hus. Ville bo in oss lite först, men här kommer en rundvisning.

På nedervåningen har vi två entréer, kök, vardagsrum, litet badrum och ett rum som vi kallar för biblioteket.

Biblioteket heter det sonika för att det är där vi förvarar de flesta av våra böcker. Storpysen däremot tycker vi ska kalla det för mysrummet, eftersom vi har en mysig fåtölj där. I samma andetag ifrågasattes varför vi bara hade en fåtölj när det är två som bor här, det gör ju att det bara är ett halvt mysrum.

20120902-140933.jpg
Fåtöljen i vårt halva mysrum. Fungerar även som tvättförvaring innan vikning.

Vardagsrummet är fortfarande inte helt på plats, eller jo, rummet är ju där, men vi saknar ett matsalsbord. Vi har inte tappat bort det, vi har bara helt enkelt inte köpt nåt än.

20120902-141320.jpg
Här ska bordet stå.

På ovanvåningen har vi en liten hall, ett arbetsrum/kontor, stort badrum och vårt sovrum.

Kontoret fungerar ibland även som torkrum och här har också Makens Xbox (utan 360) blivit stående i väntan på att vi ska komma på var vi ska förvara eländet.

Aaaah, det här är Makens rum förstår jag, utbrast Storpysen när han såg Xboxen.

Att a.l.l.t. annat runtomkring spelet är mina saker plus all tvätt gjordes ingen notis om. Den stora frågan var istället varför vi inte hade teven där.

20120902-142213.jpg
Frökens arbetsrum, Makens spel.

Vårt stora badrum uppe är vi mycket förtjusta i. Det är för övrigt enda platsen i huset med sjöutsikt. På väggen innanför dörren finns tre knappar, två av dem går till lamporna och en till fläkten. På något sätt lyckas jag alltid komma åt knappen till fläkten när jag fumlar i mörkret efter lyset. Jag blir lika rädd varje gång.

20120902-142642.jpg
Tur att det är nära till toaletten när det trycks på fel knapp.

Slutligen har vi sovrummet där jag sover urgott. Kan ha något att göra med att jag slår huvudet i snedtaket varje kväll när jag ska tända lampan.

20120902-143049.jpg
Pang i taket. Varje kväll.

3 reaktion på “Rundtur i huset

  1. Pingback: Bordat | iDA-koden