Punge på slangen

Bodde i Norge för ett antal år sen. Och fast det är sex år sen jag flyttade hem, så finns det så många festliga ord och uttryck som ibland bara dyker upp i huvudet.

Igår till exempel, dök ett sånt där uttryck upp i alla fall. Nu kära norrmän får ni rätta mig om jag har fel, men igår hade Kitty punge på slangen. Osäker på stavningen, men visst är det ett vansinnigt roligt uttryck? Lite extra roligt blir det om man vet att slange inte bara betyder slang, utan även orm.

Hur som helst så var situationen i sig inte så festlig för Kitty var alldeles platt om ena hjulet stackarn, så idag fick vi ta en sväng till Gummiverkstan. En hållagning senare var hon fix och färdig att ge sig ut på nya äventyr.

20120629-230822.jpg

Rumpetroll är också ett roligt ord, btw.

2 reaktion på “Punge på slangen