Gott nytt år

Det försiggår nyårsförberedelser här i det frökenska hemmet. Kotten målar fyrverkerier (med risk för att det är det närmaste han lär uppleva det i år) och jag har pimpat tånaglarna med glitterlack. Nu hoppas jag bara att värdparet ser till att värma huset ordentligt så barfota är det enda alternativet.  

  
  

Som om vi alltid haft det så

Alltså, hur annorlunda har inte livet blivit den sista månaden? 

Plötsligt med buller och bång var Kotten här och sprider numera ut sitt bohag, traskar runt i morsans gympadojor och med hörselskydden på som om det vore det mest naturliga i världen. 

Och det är ju det.  Det mest naturliga i världen. 

Är så tacksam att jag får vara med om det här. 

 

Avhyvling

Alltså. Det hela kändes som en bra idé. Först. 

Ja, ja. Jag erkänner att jag kanske inte tänkte.hela.vägen. Men det verkade ju inte så svårt. Först. 

Får väl tillstå att parametrar som rörelseradie, minimal samarbetsvilja och illskrik inte togs med i beräkningen. Att stressnivån hos mig också kunde påverka resultatet var inget jag trodde skulle bli ett problem. 

Sen blev det ju inte bättre av att ögonmåttet tydligen just den här gången var trasigt. Trodde faktiskt att 6 millimeter var längre. Typ som 7-8 millimeter ungefär. 

Men när vi försökt fyra gånger med en badpaus på mitten, tycker jag faktiskt att jag fick till det rätt skapligt. Vi slapp ju förbjuda fotografering som vi först var inne på. 

  

Hum

Den kulinariska resan fortsätter här hemma. 

Maken har i alla år varit lätt att tillfredställa i matväg så vi är extra glada att Kotten följer samma bana. Det hummas och njuts ljudligt när maten intas. Nästan allt är jättegott enligt Kotten, men det finns nyanser i hummet. 

Fläsklägg och rotmos med brysselkål: Jättegott. Många hummanden.  

 
Julbord med skinka, köttbullar, potatisgratäng, rödbetssallad och romsås: Rödbetssalladen drog ner betyget lite, men allt annat och speciellt romsåsen gav jättemånga njutningshum. 

Misstänker att Kotten inte skulle protestera om vi bytte ut frukostyoghurten mot romsås.   

 

Besök

Kotten och jag passade igår på att gå på skolavslutning och säga hej till alla eleverna.  

Så mysigt att se alla ungar igen och kul att träffa kollegorna igen. Gillar ju mitt jobb, så lite märkligt känns det allt att inte vara där nu för tiden. Hade sån tur att mina närmsta kollegor hade planeringstid, så hann prata med dem en del och det passade bra, för Kotten hittade en gammal mobiltelefon och blev upptagen i telefonmöte en lång stund.