Grattis alla mammor!

I helgen har jag firat både mammas födelsedag och morsdag. Dessutom var mormor på plats så vi rev av henne med på en gång.  

Väl hemma övade vi lite extra på att fira morsdag. Nästa år räknar jag iskallt med att Maken och kotten går parad med ballonger och hemmagjorda hyllningsskyltar. Ev sjunger de även en egenskriven låt. 

 

Väldigt långtbortiväck. Typ Knäckebröhult. 

Besökte Louisen Kristi himmelsfärdsfredagen när det bjöds till klämdag och ledigt. Det var väl på tiden kan tyckas, men till mitt försvar bor hon numera sjukt långt bort. 

För att göra resan extra spännande gav jag mig iväg med en kvarts tank i Kitty och utan plånbok. Tack och lov kom jag på det lagom tidigt för att kunna göra en extra liten omväg runt mina päron för att låna lite pengar. Hade blivit jobbigt att gå de sista milen annars. 

  

Väl framme hade vi mycket prat att ta igen. Om livet i allmänhet och så där. Skönt med nära vänner. Trots att man varken setts eller hörts på ett bra tag, så tar man bara vid där man slutade. 

   

Karriärsbyte

Lät fyrorna provsjunga min nya text till Guld och gröna skogar, som jag tänkte eleverna skulle sjunga på skolavslutningen och de älskade den. När de fick veta att det var jag som skrivit texten fick jag en spontanapplåd. Gjorde min dag.

Uppmanades att satsa på låtskrivarkarriären, starta en youtube-kanal och därmed bli den nya Avicii. Jag fick lov att komma till skolan en gång i veckan och lära dem alla mina nyskrivna låtar. 

Det här kommer jag leva länge på.  

 

Omotiverad bild på dagens vackra väder. 

Inget jag planerade

Men visst hoppades jag att det skulle gå bra idag på loppet. Har inte sprungit en mil i ett sträck sen i höstas och inte alls så mycket på asfalt. Målet och förhoppningen var att benen skulle klara milen vilket innebar att jag skulle klara Ölandsbron. 

2700 personer startade och allt kändes urbra. Toppenväder och massor Med glädje. Hade klockan med mig och såg att jag med lätthet låg på en snabbare tid än vad jag vanligen gör. 

Högbron klarades av med lätthet och sen fick jag följe av en Herba-kollega under brons sista kilometer. Det var trevligt med sällskap. Vid 10 km kändes det tråkigt att ge upp. Fortsatte för att se hur långt jag skulle hinna/orka. 

Lite ont i knäna, men konditionsmässigt gick det jättebra. Vid 15 km tänkte jag gå, men då var det någon som anade att bilen borde komma snart, så då pinnade jag på lite till. 

Vid 16 km kom förvarningscyklisterna och vid 16,45 blev jag omkörd av mållinjen. Helnöjd med min insats.  

   

Picknick med vänner satt fint efteråt. 

A girl gotta do what a girl gotta do

Idag blev det att uppdatera vår- och sommargarderoben tillsammans med Svägerskan. En heldag i Staden med bara ett syfte: att shoppa!! 

Tycker väl att vi lyckades rätt okej. 

 

Hela grejen avrundades med sushi och Svägerskan vidhöll sin tradition att inmundiga dessa med hjälp av kniv och gaffel.  

”Du får inte skratta åt mig” sa Svägerskan. ”Jag ska försöka” sa jag. 

 

Kvällen avslutades med att Maken och jag åkte och köpte fler galgar.