Manlig

Jag är en glad person, ser allt från den ljusa sidan. Positiv, gladlynt, gillar att göra roliga saker. Livet är ljust och glatt. Allt löser sig! Negativa kommentarer struntar jag i och jag fokuserar alltid på allt positivt. Alltid. Jag är en glad skit.

Men det var innan den här förkylningen från helvetet bröt ut. Det där med att vara gladlynt ligger lite på hyllan kan man säga. Att livet är ljust är svårt att se i min svarta tunnel.

En stegrande bacillföljetong som utan tillåtelse utspelat sig i min kropp under veckan. Det började med halsont. Sen försvann rösten. Sen kom hostan som idag fick femmorna att tro att jag skulle dö på plats där i kapprummet under deras bildlektion. Sista steget i den här skräckberättelsen är mitt vänsteröga. Rött. Sveda. Gegga. Skjut mig nu.

(Eller nej, gör inte det, men ge mig en Ipren.)

20150116-210506.jpg

Högtflygande

Lillsvägerskan är på utbytestermin i Singapore och det var i samband med avfärd som jag införskaffade Flightradar24-appen. Så.himla.fascinerande!

Verkligen urhäftigt att se hur mycket flyg som egentligen håller till där uppe. Samtidigt. Helt makalöst. Till saken hör att Maken och jag har en vän som har den här appen och går och flygplansspanar titt som tätt där han befinner sig. Eller ja, numera behöver han ju inte appen, för han har ju i princip lärt sig alla avgångarna som passerar hans närområde. Vi har väl garvat lite åt detta udda intresse, att spana på flygplan. Men wow, jag är helt omvänd. Detta är bättre än de flesta dokusåpor som sänds nu för tiden.

IMG_0191.PNG

Summa summarum

Träffa Vänner och Familj. Uppleva Snö och Kyla. Dricka Bubbel. Spela spel. Framtidsprata. Hemmafixa. Läsa böcker. Se på film. Motionera. Sova ut. Ha Långfrukostar.

Vilket.fantastiskt.jullov.det.har.varit!

18 härliga dagar och Maken har varit ledig med mig hela tiden. Varenda.dag.har.vi.spenderat.tillsammans. Och jag verkligen älskar det. I vanliga fall innebär lov att jag går hemma och drar och väntar på att Maken ska komma hem. D.Å. börjar min dag. Men den här gången var det soft hela tiden.

Blir inte mycket sömn i natt. Jobbstart imorgon. Har stora förväntningar på januari. Ja hela terminen. Så mycket spännande saker på gång. Den här terminen bjuder också på nationella prov för knoddarna. Pirrigt värre. Hoppas verkligen att jag kan förbereda dem för vad de ska möta. Vill ju att det ska gå bra för dem.

Ska bli mysigt att träffa dem igen på torsdag.

20150107-041921.jpg
Solkatt.

En FANTASTISK upplevelse

Ytterligare en trevlig nyårsafton kan läggas till handlingarna. Precis som de tidigare åren – som varit fantastiska upplevelser – var det åter igen mycket värt att komma tillbaka.

20150101-195323.jpg

Svägerskan och Svågern gjorde som vanligt en otroligt bra insats med mat, dricka och dekorationer. Och utöver det så tillkom underbart bubbel och raketer som vi gäster bidrog med.

20150101-195453.jpg

20150101-195419.jpg

Ja, bubblet var verkligem fantastiskt. Det blir det här årets löfte, att dricka mer bubbel. Jeanette och jag gjorde en insats med att njuta av flaskorna redan tidigt på kvällen, det gjorde vi. Man vet ju av erfarenhet att man inte njuter lika mycket senare, om man har njutit tidigare, så det gällde att passa på.

20150101-195410.jpg
Svägerskan gillade också bubbel.

Vid tolv hade Kimmen harklat sig tillräckligt, Camilla skrattat hysterisk, syskonen och Sören skålat, Jeanette haft närkontakt med grannen, jag påmint om vilken fantastisk upplevelse förra årets fest hade varit och Andreas pratat om vädret tillräckligt för att vi skulle vara sugna på att smälla raketer och önska varann GOTT NYTT ÅR!

20150101-195510.jpg

Tack alla vänner för en superrolig fest!