Ensam är inte stark. Kom inte här och säg att löpning inte är en lagsport.

Idag vankades det lopp för Maken. Tjugoen kilometer i Staden avverkades tillsammans med ganska många andra i Malkars halvmara.

Andra året i rad som Maken sprang. Och det gick bra. Det gjorde det. Vi som hejade utökade våra hejningsplatser med två extra stopp i år, så lite kan vi nog hävda att det var vår förtjänst att han sprang in under två timmar.
I alla fall lite vår förtjänst. Lite.

20140628-202658.jpg
Where’s Waldo?

Plan B

Alltså. Jag vet inte om ni minns det där med sommarlovsuniformen? Men jag känner mig lurad.

20140627-161211.jpg
Bild från semesterdag 2, alldeles för påklädd.

Bara den här veckan så har det ju regnat tre av möjliga fem dagar. Kan vara så att jag har glömt någon dag, så det egentligen är fem av fem möjliga.

Både igår och idag har det dessutom åskat. Inte så värst mycket att skryta om, men lite mesigt muller som troligtvis gör att det fortsätter imorgon eftersom ingen vädergud tydligen kan se till att det blir ordentligt gjort.

Nu får det räcka! Jag behöver soooool. Dags att lämna in sitt väderveto, annars kan jag lika gärna samla in knoddarna och klämma av sista årskursen så har vi det gjort.

Dagens att göra

Alltså, det är helt galet. Jag har gett bort säkert lika mycket som jag skördade idag, om inte ännu mer. Och idag blev det 4,5 kg ner i frysen. Grejen är den att det knappt syns att jag har skördat.

Vojne vojne, det blir mycket paj framöver.

20140625-224205.jpg

Osynliga kalorier

Maken och jag for spontant ner till Staden i kväll. Där gjorde vi lite ärenden och sen åt vi middag. Tvårätters. Utan att ta en enda bild på hur upplägget på tallriken var.

Två. Rätter. Ingen. Dokumentation.

Vågat. Det är nästan som om det inte hänt.

Har dock märkt i det sista att maten smakar varken mer eller mindre om jag fotar den, så kan lika gärna njuta av den utan att pixla till det.

20140623-221726.jpg
Stad i ljus. Efter intagen odokumenterad måltid.

Achmed

Vi avslutar den här sköna helgen med Jeff Dunhams Spark of insanity. Hans fru må reta honom för att han kör en duvblå Prius, har en chihuahua och livnär sig på dockor, men jisses vad han är duktig – och rolig.

Du måste googla, youtuba eller vad kidsen gör nu för tiden för att få fram saker och ting, och kolla in den här mannen!

20140622-213826.jpg
Achmed the dead terrorist.

Midsommar. Eller ”Nu vänder det” som någon pessimistisk själ ALLTID ska påpeka.

Precis som alla andra i vårt avlånga land firade Fröken midsommar igår. I vanlig ordning hölls hela spektaklet hos Svärmor och Svärfar med Svägerskan och Svågern och ett gäng gemensamma vänner. I år hade dessutom Louises Andreas uppgraderats från provanställning till fast sällskap. Trevligt. :-)

Maken hade dagen till ära matchat skjortan med både bordsduken och drickat.

20140621-225101.jpg

Jag påminde Svägerskan lite glatt häromkvällen att inte glömma nåt i år, eftersom Svärmor och jag fick rycka ut förra året och åka hem till dem och hämta lunchpajen som stod kvar på deras köksbänk. Givetvis visade det sig i år istället att det var Fröken som hade nypotatisen kvar hemma i kylskåpet när det var dags att laga lunch. Typiskt. I övrigt skedde inga större missöden. Jo, kanske det där med att vi lät Kimmen få tillgång till nagellacket och målade både här och där. Lillpysens naglar, ett par av Makens fingrar och sin egen näsa.

20140621-221226.jpg

Kimmen blev för övrigt tårögd över det mesta. Enligt egen utsago. Det blev en del glidtacklingar med. Men sånt får man räkna med.

20140621-223912.jpg

Sen dansades det. Alla anslöt innan vi ens hann yppa obligatorisk närvaro. Plus i kanten för det engagemanget. Det var prästens lilla kråka och raketer och diverse annat och så chockade jag de församlade med min egen version av rörelserna till ”så här gör pojkarna var de står och var de sitter och var de går…” Storpysen skrattade så jag trodde han skulle gå av på mitten ett tag. (Tur det är sommarlov så han inte berättar för knoddarna i skolan allt dumt som jag gör.)

Svägerskan gav sig in i vattenkriget och ungarna blev så förvånade att hon fick väcka dem ur paralyseringen med illvrålet: Men spriiiiiiiiiiing dååååå!!!

Vi lekte lekar också. Inget konstigt, bara helt normala saker som paketinslagning i par och sockletning med strut. Svågern och jag behöver visserligen öva upp hastigheten på hur man slår in presenter, men å andra sidan så har Maken och Louise lite att lära av oss när det gäller det estetiska.

20140621-222218.jpg

Det var summa summarum en av de bästa midsomrar vi firat enligt mitt tycke. Uppehåll HELA dagen, god mat i mängder och massor med trevligt folk.

Längtar redan efter en repris nästa sommar!

20140621-223855.jpg