Guldfisk

Hajar till varje gång jag går förbi fönstret där man ser entrétaket på skolan. Tycker nämligen att den där gamla vanten som ligger där ser ut som en hundskit, modell större. Samtidigt, innan jag kommer på att det är en vante hinner jag fråga mig Vem? När? Hur? Huuur?

Varje gång.

20140430-165128.jpg

Skål

Ikväll har vi haft shakeparty med glada och taggade gäster. Härlig stämning och inställning bland de församlade, det gillar vi. :-)

20140428-224326.jpg

Den gula rackaren fick högst betyg i omröstningen. En favvo även hos Fröken och Maken. Vill du också ha ett shakeparty eller hälsoträff maila mig ida@idakoden.se.

Önskar mig ett nytt när jag fyller år

Glömmer aldrig den där gången då pappa lurade ner mig till farmor för att be om att låna ögonmåttet för han skulle baka. Fick aldrig låna nåt ögonmått, eftersom farmor bestämt hävdade att det hade han fått ärva redan.

Själv skulle jag jämna till kanterna i jordgubbslandet häromdagen. När jag ansåg mig vara färdig och reste mig upp, insåg jag att det däringa måttet tydligen inte gått i släkten.

I alla fall inte om jag hade tänkt att det skulle bli kvadratiskt.

20140423-120543.jpg

Skrynkelfritt

Tvättade och strök kuddfodralen till kuddarna i soffan idag. Sen sa jag till grabbarna att man inte fick knyckla till dem nu när de var så fina.

Kisse lovade på heder och samvete att enbart ligga vid sidan av kuddarna.

Maken däremot himlade med ögonen men har hittills inte vågat lägga sig ner. Undrar när det är läge att avslöja att jag skojade?

20140420-221120.jpg

Vandaler

Såg idag en skata ta en orm i närheten av vår trädgård, så jag förlät skatan på stående fot att den tog en starunge förra sommaren. Passade även på att be om förlåtelse att vi förstörde deras ena skatbo för ett par veckor sedan.

Visst. Okej. Det var kanske naivt av mig att tro att allt var okej då, att allt gammalt var lagt bakom oss. Men jag trodde vi hade något fint på gång. Jag hade liksom en bra känsla.

Men så kommer jag ut och får se att de har haft sönder mitt prydnadsfågelbo. Inte okej. Nu är det krig.

20140419-111409.jpg