Jag vet att Kalla är bättre, men hon har faktiskt övat längre

För ett år sen hade jag skakat på huvudet och tvärvägrat. Jag hade sagt att det där var i.n.g.e.t. för mig. Gör ni det, men nä, sånt där gör inte jag.

Sen kom den där tanken. ”Hur svårt kan det va?” Och ja, så här i efterhand har jag ju förstått att det var rätt svårt – men inte omöjligt. Verkligen inte. Men då, när jag anmälde mig i somras och insåg att jag skulle tvingas se skräcken i vitögat, då var jag inte så tuff.

Tårar har det krävts längs med vägen. Både för att det gjort ont fysiskt och psykiskt. Mest psykiskt. Den där känslan av att inte kunna och så rädslan för att skada mig. Förbannad och livrädd om vartannat. Men så envis.

Jag köpte utrustningen i mitten av december. Stod på dem för första gången den 27 december. 8,5 mil fick jag ihop fördelat på sex tillfällen genom att åka land och rike runt för att hitta snö. Jag vill bara att ni känner till bakgrunden.

Två månader (56 dagar) senare genomförde jag Tjejvasan.
Jag tycker banne mig att jag är värd ett Bragdguld.

20140228-231102.jpg
Jag vann inga spurtpris, men jag fick en medalj. Hejaklacken försåg dessutom hela kvartetten med varsin nalle.

Hittad

För de ivriga bloggläsare som undrat så är jag tillbaka i Hålan som planerat sen i söndags. Tjejerna lämnade inte kvar mig i en snödriva i Dalarna.

Nej’rå. Det haltar bara lite den här veckan. Alla planeringar och genomföranden som ska göras och så lite träning på det. När allt det är gjort brukar det vara lagom att gå till sängs.

Men ge mig någon dag till så är jag på banan igen. På riktigt.

Rekning

Vi kom tillslut till Mora igår. Det var fler än vi som skulle dit och många som var på väg därifrån.

20140222-084259.jpg

Vi hade himlans tur och hittade parkering precis intill VasaSvahns vallabod där vi lämnade in skidorna.

20140222-084322.jpg

Vi kollade in och hejade på några kämpar från kortvasan som tog sig i mål. Konstig känsla att inse att mindre än ett dygn senare skulle det vara vi som kom inåkandes där.

20140222-084331.jpg

Sen var det vi och några till som ville ha sin nummerlapp. Imponerande organisation, allt flöt på rätt snabbt ändå.

20140222-084338.jpg

Full koll

Jo alltså, fröken ska ju göra ett litet lopp imorgon. Är det så att du är nyfiken på hur snabbt jag skjuter fram i spåret och du har 25 spänn över, så finns det en sms-tjänst man kan nyttja.

Om du skriver VASA TV 15307 och skickar till nr 72777 så är du uppdaterad hela dagen. Starten går vid 12.15.

Jag är nervös. Heja på mig nu. Tack och puss!