Bang

Note to self: Finns det en branddörr som a.l.d.r.i.g. är stängd betyder det inte att den inte kan stängas. Tydligen.

Vill inte dra några icke-vetenskapliga slutsatser, men brakar man rakt in i en dörr så är det ju inte helt omöjligt att man får ett fel som är trasigt.

Om man till exempel hittar sin mobil i hallen när man kommer hem och funderar över hur mobilen kunde komma in i huset före sig själv, för att sen inse att man inte märkt att mobilen har saknats på hela dagen, då är man inte helt hundra.

Så, ja, en hjärnskakning låter ju inte helt orimligt.

Söndags pepp

Grottade ner mig på Instagram idag när jag satt på tåget på hemvägen. Det ena ledde till det andra och plötsligt var jag fast i olika sidor med koppling till Biggest Loser.

Jag bara älskar Jillian i den amerikanska versionen. Klockrent citat.

20140126-132542.jpg

I Sverige har vi tränar-Morten. Tänk att få träna med honom.

20140126-130712.jpg

20140126-130722.jpg

Alltså, jag tycker det är svårt att stå med båda benen på en sån där liten balansbräda. Men det här är ju nästan löjligt.

Det väcker ju onekligen vissa frågor.
1. Hur kommer de upp?
2. Hur kommer de ner?
3. Hur kom de överhuvudtaget på det här?

Sitter du inne med svaret – känn dig välkomnad att upplysa mig.

Det låg mig i fatet, som pappa sa

Det stod som sagt på agendan att fira brorsan idag. Mamma, pappa, vovve och kissen hämtade upp mig i Växjö och sen åkte vi vidare mot Helsingborg.

Vi gick på promenad längs med en å och vi handlade mat i nyöppnade M.A.T. en urfräsch butik. Önskar vi hade en sådan i Hålan. Sen festade vi loss på god fika och smarrig mat.

20140125-225257.jpg

Det var ju så klart presentutdelning också. Både till Lillebror och sambon. Insåg med en gång när jag klev in i lägenheten att min present till brorsan var direkt överflödig eftersom han och Sambon redan hade två stora glasfat.
Och inte bara det, jo tydligen är det jag och Maken som köpt ett av dem i inflyttningspresent. Tokigt. Summa summarum, fröken tycker att stora glasfat är en bra present.

Nu gör vi allt vi kan för att få upp värmen. Det är ruskigt kallt i Skåne.

20140125-225314.jpg

Puttefnask

Alltså. Matte var ju kanske inte mitt bästa ämne i skolan. Det var kanske inte det. Men jag har klarat mig bra hittills. Saker har betalats, räkningar har räknats, pengar har hanterats.

Men nu. Nu har jag stött på en matematisk uträkning som jag faktiskt inte får ihop.

Jag har försökt titta på problemet från olika synvinklar. Jag har testat både plus och minus och division. Till och med multiplikation. En gång försökte jag till och med blanda in X och Y i det hela, men det gick inte alls.

Jo, häng med nu. Om Fröken har en lillebror som är 27 månader yngre än Fröken, hur gammal är då Lillebror?

Det mest logiska borde ju vara min ålder minus antal år som skiljer? Alltså 30-2=28, men det är tydligen fel.

Tydligen ska svaret bli 30, för jag är bjuden på 30 årskalas. Hos Lillebror. Men 30-30 är ju 0?
HUR kan L.i.l.l.e.b.r.o.r. vara 30 när jag är det?

Vi är nog tvillingar Lillebror och jag.
Tvåäggstvillingar.
Och jag är stor för min ålder.
Så måste det vara.

20140125-085237.jpg
Papper valt med omsorg till en lillebror.

Nödens lag

Var i staden för några ärenden nu i eftermiddags.

Efter ett tag gick det liksom inte att ignorera en sprängfylld blåsa, så jag gjorde det enda som går att välja på om man inte vill nyttja en offentlig toalett – jag smet in på ett café för att låna deras. Denna provocerande handling brukar reta café- och restaurangpersonal eftersom de vill att man ska handla för att få kissa. Men ingen personal syntes till så jag smet bort till tjottan obemärkt. Eller tja, stället var ju överbelamrat och för att komma till toaletterna behövde jag passera alla på fiket.

Väl inne på toan tog jag det lediga båset, satte mig, blev färdig och insåg ungefär då att pappret var slut.

Gud är tydligen på personalens sida i den här kissa-utan-att-handla-frågan. Att ge mig ett bås utan toapapper är troligtvis hans straff för att jag inte köpte nåt.

Hur som. Situationen löses som situationen löses.

Ut ur båset. En tjej i kö. Övervägde att varna om toapappret, men ondsint som jag är tänkte jag att det märker hon väl. Precis som jag fick märka det.

Är toapappret fortfarande slut? frågade hon plötsligt.
Hur avslöjad blev inte jag då?
Det gick ju inte ljuga mig ur den situationen.

Alternativ 1
”Nej, det fanns papper (vill ju helst inte skryta med att nyss inte ha torkat mig)” = Två sekunder senare hade jag varit avslöjad som en som far med osanning alternativt hade lurat tjejen i samma fälla som jag nyss själv gått på. Min karma hade knappast blivit bättre av en sådan handling.

Alternativ 2a
”Ja, det är slut” = dålig stil att inte varna, var är medmänskligheten på väg? hade tjejen tyckt alla gånger.

Alternativ 2b
”Ja, det är slut, så det var inte så trevligt där inne” = jag vinner sympati istället för att hon ska hänga upp sig på scenario 2a.

Valde 2b, sen smet jag ut.

Det blev ett ganska högt pris att betala för besöket trots allt.