Sugermama

Jag tror faktiskt att de där pengarna är mina. Jag brukar få förfrågningar per mail med jämna mellanrum om att lämna ut mitt bankkonto för en överföring av en stor summa pengar.

Det måste ju vara olika människor på flygplatsen som jobbar där som turas om att höra av sig till mig. Måste vara jättefrustrerande för dem att jag aldrig svarar. Bäst jag gör det, så de inte tror på teorin att det är Saddams pengar.

20130930-065619.jpg

Bärsärkagång

Alltså. För ett par veckor sen var en av grannens ungar här och sålde jultidningar och vi beställde en bok om hur man ska beskära fruktträd. Och jag är väl inte den som vanligtvis lägger över skulden på någon annan, men den där boken hade varit bra att ha idag. Det är allt jag säger.

För det var nämligen så att när Maken och jag flyttade hit så var äppelträden ganska yviga, men året gick och träden var ju inte mindre yviga efter det precis.

Så tidigt i våras planlades det för en beskärning och eftersom jag är av den naturen att jag gärna vill veta hur man ska göra innan jag gör, så frågade jag lite mer vetande folk om när rätta tiden för att anfalla äppelträden skulle vara.

Och. Eftersom några sa våren och några andra sa hösten och ytterligare några andra hävdade sommaren, blev jag så konfunderad att äppelträden hann börja blomma och som Svärmor sa, det är ju synd att klippa bort blommorna.

Så jag avvaktade.

Och sen blev det sommar och äppelskotten växte som sjutton, precis som äppelträd gör. Men jag hade liksom aldrig tid för beskärning. Och dessutom visste jag fortfarande inte hur man skulle göra eftersom jag bara frågat om när och innerst inne hoppades att någon kunnig, typ farsgubben, skulle göra det åt mig.

Sen kom Frida på besök och berättade att hennes mormor eller farmor alltid hade sagt att man skulle kunna kasta en hatt genom ett äppelträd. Och mycket kan man säga om mina träd, men om hattkastning var en sport och mina träd var målvakter skulle inte en enda hatt nå målet.

Och sen kom vardagen och träden trodde nog att de skulle klara sig ännu en säsong, men icke.

För idag tänkte jag för mig själv Hur.svårt.kan.det.vara.?

Och det ända rätta hade ju kunnat vara, om man nu är en person som inte kan så mycket om just ämnet, att sätta sig och googla på hur äppelträdsbeskärningsförfarandet skulle göras eftersom grannungen vägrade leverera boken nu när den behövdes som mest, men jag är liksom av den naturen att jag måste smida medan järnet är varmt och därför var internettet inget alternativ.

Misstänkte starkt att det fanns många sätt att göra det fel, men när väl de första grenarna var fallna gick det inte att stoppa mig.

Så nu sitter jag här och vet inte om jag har gjort det bra eller dåligt eftersom den där boken lyser med sin frånvaro och att googla i efterhand gör man bara inte. Mycket bättre att vänta och se.

Träden kanske dör. Kanske blir de glada och ger mycket frukt nästa år. Eller händer ingenting. Lite som ett lotteri.

20130928-151929.jpg
Ett träd med färdig frilla.

20130928-151943.jpg
Två nyansade äppelträd.

At your service

Jag har nämnt det förr och här kommer det igen: Oj, vad det är underhållande att läsa era sökord för att komma till koden!

Förra månaden var det två besök som handlade om en bångstyrig mustasch. Sorgligt nog tror jag att det är samme mustaschägare som har behövt googla två gånger.

Vid en närmare analys visar det sig att exakt samma sökord användes redan förra månaden vid ett tillfälle.

Stackarn. Kan inte vara lätt att ha en läppvärmare som är motvalls.

20130925-065303.jpg

Och det är det här som koden har skrivt om mustascher tidigare.