Heja heja!

Vilken.dag.det.blev.igår!

Med hela bilen fullpackad med Make och hejarklack var det förväntan i luften. Inte bara hos Maken som faktiskt var den som skulle springa, utan även vi i klacken var pirriga och hade fjärilar i magen.

Med ett startfält med 5-6 kenyaner och en marockan som sprungit halvmara på 1:03 tidigare, samt Isabellah Andersson, räknade vi med att Maken som bäst skulle hamna på nionde plats av nära femhundra löpare.

Med lite skadekänningar och två veckors vila hade min Make som mål att ta sig runt, helst joggandes hela tiden och att kroppen skulle hålla. Skadefri hade han kanske tagit sig runt på 2:15, men nu blev det ett lopp helt utan förutsättningar.

Efter 8 km mötte vi upp Maken första gången. Han såg oförskämt pigg och glad ut.

20130630-114520.jpg

Svårt att inte vara glad med en sådan trevlig klack.

Efter lite fika tog vi sats för att heja (heja) på Maken genom Stadens centrum. Där gick nämligen banan upp och ner runt flera kvarter, så vi hade chans att heja (heja) flera gånger. Vid det här laget hade även Svägerskan och hennes familj anslutit direkt från flygplatsen efter semestern i Turkiet. Svägerskan aka Löparfia tog sonika ett kvarter med Maken medan vi andra stod redo att heja (heja).

Vid det här laget började vi även bli tjenis med de löparna som låg ett par minuter före Maken. Vi ses vid nästa gata, tjoade vi när de glada löparna passerade precis innan vi skruvade upp påhejningsnivån när vår man i spåret närmade sig.

20130630-121326.jpg

Sen slängde vi oss i bilarna och tog oss till målgången.

Här kommer loppets populäraste deltagare, summerade speakern när vi jublade Maken i mål på den fantastiska tiden 2:09:57. Knän och övriga kroppen höll, hela vägen.

20130630-121638.jpg
Lyx med egen massör i hejaklacken.

20130630-122343.jpg
Bästa klacken.

Sen bjöds det på efterfest hos Bobbo, Maria och Lovisa. Maken fortsatte att se oförskämt pigg och fräsch ut. Tröttast var nog vi som hejat på.

Det tar på krafterna att ropa Heja Heja.

Dissad

Vi tog bussen in till Staden igår för att möta upp Louise och hänga på uteservering och lyssna på livemusik.

Trots att vi var ute i god tid var populära Krögers fullsatt, så vi gick vidare till nästa. Nämligen till restaurangen som byter namn oftare än jag byter underkläder, gamla Bistro bar. Nu (eller i alla fall igår) hette stället Manana Manana och där hade vi tur och fick ett bra bord på uteserveringen.

Stället som helhet är väl okej om man gillar halvfabrikat och dålig service. Köttet som vi åt var väldigt gott, inget att anmärka på där. Och sällskapet, så klart, men det hade vi ju tagit med oss själva. Efter ett par glas vin var vi sugna på efterrätt.

Men behöver man be om en meny till desserten, för att ingen frågat vid avdukningen och sen få vänta en halvtimme utan återkoppling, trots att många jobbar där, är man inte sugen längre. Efter en timmes nonchalans var vi riktigt irriterade på den kassa servicen, så vi la våra efterrättspengar på Ben & Jerrys istället, som för övrigt hade fantastiskt trevligt personal.

Nä, Manana Manana är inget ställe jag kommer tillbaka till. Halvdan mat står man ut med om servicen är tipptopp, men här var det bottennapp.

20130628-145458.jpg

Köttet var okej.

Shopoholic

Det blev ju som sagt shopping igår.

Vi kan gå in på Kicks, sa Frida, jag behöver en ny parfym.

Så vi gick in. Konstaterade att Fridas parfym var slut. Men oups, Ida råkade visst hitta en att köpa.

Vi kan gå in en snabbis på Apoteket, sa Frida, jag behöver en grej.

Så vi gick in. Konstaterade att Fridas grej som hon ville ha var slut. Men oups, Ida råkade visst hitta lite att köpa.

Jag tycker mig se ett system, sa Frida. Jag funderar på att gå in i bilaffären.

Då sitter jag kvar i bilen, konstaterade jag.

Jag menar, det är dumt att chansa. Den där bilen hade blivit svår att motivera för Maken. Tror jag kommer undan med det andra.

20130627-083546.jpg

Umbrella

Vi hade bestämt att om det regnade idag skulle det bli shopping i Staden istället för solstolen, så när himlen då öppnade sig och släppte ner 50 mm regn så där bara, styrde vi kosan söder ut.

De centrala delarna av stan är avstängda, lät lokalradion meddela.

Då tar vi shoppingcentrat i Grannstaden då istället, sa vi.

Shoppingcentrat i Grannstaden är utrymt på grund av vattenmassor, basunerade lokalradion.

Då får vi väl hålla oss till orginalplan B, shoppingcentrat i utkanten av Staden, försökte vi.

Det går bra, sa lokalradion.

Eller nej, det sa de inte. Men vi åkte dit och det var inga problem.

När vi var klara där kände vi oss lite daredevil, så vi valde att åka till Stadens centralaste delar som uppgavs haft så mycket som 35 cm vattenflöde.

Ganska central korsning typ fyra timmar efter radions vattenupptillknäna-livereportage:

20130627-003134.jpg

Inte en droppe i syne.
Kändes lite som de ropade på vargen.

MumsMums

Det blev premiär för Allsången nu ikväll. På altanen, med regnet smattrande i taket. Men så fort Måns log sitt skånska leende så sken solen och fåglarna kvittrade. Och sen kom det rosa hjärtan och ett härligt skimrande. Det kan även ha varit små molnstudsande elefanter med vingar som kastade rosblad, men det är jag lite mer osäker på.

20130625-222959.jpg

Var det bara jag som märkte det?