Vi säger väl att det var två för husfridens skull

Maken och jag var ute och gick i helgen.

Titta, ser du rådjuret? utbrast Maken.

Ja, svarade jag.

Det hade blivit ett fint skott på den, fortsatte min mordiske Make. Skottet skulle träffat precis snett framifrån och mitt i prick!

Öh? Framifrån, sa jag frågande. Menar du inte snett bakifrån, träff vid bogen och sen ut framtill på rådjuret?

Nej, den stod ju med huvudet hitåt, gestikulerade Maken.

Ha ha, det gjorde den ju inte! sa jag. (Eller gjorde den det? Såg jag så fel? Det tänker jag aldrig erkänna.) Jag kanske såg ett annat rådjur. Ett som stod åt andra hållet. (Det gjorde jag inte, det var du som såg fel!) För jag tyckte i alla fall att det var bäst skottläge på rumpan. Den lyste ju vit och fin. (H.U.R. kan du hävda att det är skottläge snett framifrån när rådjuert står och flashar hela rumpestumpen?!)

Rumpan? utbrast Maken. Då var det nog två olika rådjur vi såg, för jag såg inte tillstymmelsen till rumpa på m.i.t.t. rådjur. Och den stod ändå rätt nära där vi gick.

Mitt rådjur stod en bit längre in, sa jag. (Varför tvivlade jag ens på mig själv?)

Det är ju ändå förfesten som är roligast

Gårdagen bjöd på tjejfest hos Åsa. Som sig bör skuttade vi runt i spetsunderkläder och hade kuddkrig. Sen slängde vi lite med våra långhåriga och ljuvligt doftande kalufser och smörjde in varann med hudlotion.

Eller så satt vi påklädda i våra festkläder runt köksbordet och skrattade så vi kiknade, diskuterade katten Gustaf-tatueringar och hur lång tid det skulle ta att köra ner till Staden.

Om vi åker halv tio är vi framme klockan tio, men om vi åker tjugo över nio är vi framme tjugo i.

Övriga funderingar som diskuterades var huruvida det är nummer ett eller två som blir glittrigt efter att ha druckit glittercider? Vad som kommer in måste ju ut?

20130127-201426.jpg

Sen bestämde sig i alla fall gänget som skulle till Staden för att åka vid halv tio. Erica och jag som inte skulle med erbjöd oss att släcka och låsa när vi kände oss färdiga, men efter moget övervägande blev det att lulla hemåt när ungdomarna åkte vidare mot Staden.

Tack för en himskanes trevlig kväll tjejer!