Jasså är det därför hon ringer

Förut har jag liksom inte riktigt förstått vitsen med att mamma ibland har ringt för att berätta hur fint hon har gjort det i rabatten.

Mor: Idag har jag rensat och gjort det fint i rabatten.

Jag: Jaha. Vad kul?

Men nu. Nu när jag har egna rabatter som är så ogräsiga att varje kräver en dags arbete för att få lite styr i, så kan jag knappt bärga mig tills någon kommer på besök eller att telefonen ringer – Jag m.å.s.t.e. ju få berätta hur fiiiint det blev efter allt slit!

Så mor, här kommer en officiell ursäkt för mitt tidigare ointresse för dina rabatter och en bild på min nyrensade kryddrabatt.

Det är okej att ge beröm och smicker i kommentarsfältet. Var så goda.

20120630-182412.jpg

Med licence to kill

Kisse har tagit sitt ansvar som vaktkatt på fullaste allvar. Ibland ligger han precis innanför dörren, troligtvis för att tjuvarna ska snubbla på honom och svimma så att vi kan binda dem när vi kommer hem.

20120630-122648.jpg

Ibland däremot ligger han i bakhåll redo att svinga sig fram i ett enda stort pantersprång och slita upp strupen på vederbörande som obehörigt gör entré.

20120630-122917.jpg

Lite nervös är jag dock att han skulle få ett senilanfall och inte känna igen sin gamla matte. Men då får det bli isoleringscell i källaren hos spindlarna för honom.

Om jag överlever vill säga.

Punge på slangen

Bodde i Norge för ett antal år sen. Och fast det är sex år sen jag flyttade hem, så finns det så många festliga ord och uttryck som ibland bara dyker upp i huvudet.

Igår till exempel, dök ett sånt där uttryck upp i alla fall. Nu kära norrmän får ni rätta mig om jag har fel, men igår hade Kitty punge på slangen. Osäker på stavningen, men visst är det ett vansinnigt roligt uttryck? Lite extra roligt blir det om man vet att slange inte bara betyder slang, utan även orm.

Hur som helst så var situationen i sig inte så festlig för Kitty var alldeles platt om ena hjulet stackarn, så idag fick vi ta en sväng till Gummiverkstan. En hållagning senare var hon fix och färdig att ge sig ut på nya äventyr.

20120629-230822.jpg

Rumpetroll är också ett roligt ord, btw.

Pajbakarpremiär

Fredagsförmiddagen bjöd på besök av Anna och hennes charmtroll till son.

Det bjöds på rabarberpaj med rabarber från trädgården (jo jag kunde!), mycket prat och frågor om deras spännande resa till Nigeria och så lite gos med Gabriel. Mest imponerad blev grabben av Maken när han dök upp i sina färgglada arbetsbyxor. Men jag lyckades charma Gabriel rätt bra jag med, fast jag fick ju ta till lite mer materiella ting, så som vindspelet i trädgården och hammocken.

Tack för ett trevligt besök! Vi ses snart igen.

20120629-180426.jpg

Så lyfte jag på stenen och kröp fram

Efter ett otal dagar med regn och hemmahäng kändes det väldigt skönt att få åka på lunchdejt med Jenny i Lilla Staden.

Det blev prat, skratt och catching up, ungefär som det brukar vara och trivselfaktorn var p.r.e.c.i.s. lika hög som den brukar vara.

Dessutom var det ju en extra bonus att solen faktiskt visade sig idag.

20120628-124642.jpg