Sova

20111129-135212.jpg

Så ligger han en hel dag. Njuter av sin egentid och bara tar igen sig.

När jag lämnade honom igår morse var jag nästan villig att offra en arm för att få ligga så en hel dag. Hade verkligen behövt det. Så när middagen var uppäten och jag egentligen hade lite förberedelser till jobbet att göra, kasade jag ner i soffan och var oförmögen att ta mig upp.

Där somnade jag nångång strax efter halv åtta och väcktes vid tio för att borsta tänder och gå till sängs. Sen minns jag inte mer, förrän jag nyss vaknade.

P.r.e.c.i.s. vad jag behövde.

Lånare

Älskade Make, förlåt att jag ljuger för dig och undanhåller saker och ting för dig.

Jag vet att du hävdade att jag skulle säga precis det jag sa och jag visste nog längst inne i mig själv när jag sa det, att jag inte skulle klara att hålla det själv.

Men det är sant, jag ska använda jordnötterna i skafferiet till bakning och matlagning. Det är inte nåt jag säger bara för att du inte ska äta av dem.

Och det är sant, jag vet i.n.t.e. vart de har tagit vägen.

20111128-190238.jpg

Det är nästan sant i alla fall.

Puss och förlåt.

Julöppning

I vanlig tradition var det till päronen det bar av för att fira första advent.

Ljus i kyrkan, småknattar som sjöng om snögubbar bom fallera och snålblåst ute som gick tvärs igenom jackor och mössor. Och så en kamel som hade väldiga problem med sin ena puckel.

20111127-204411.jpg

Och så klart lite julbord på det. Precis som det ska vara.

20111127-204521.jpg

Premiär

Fick för mig att bjuda in fina Teza på glöggpremiär i eftermiddags. Vilket gjorde att jag mycket snabbt fick städat här hemma. Bra!

20111126-142923.jpg

Kisse bjöd som vanligt in sig och hånglade dessutom upp min vänninna.

20111126-143037.jpg

Efter några kanelkakor (det närmaste pepparkakor jag kom) och lite tips på nyårsrestauranger kände sig fröken Sandberg mätt och gav sig hem åt för att tvätta. Tack för besöket gulle!

20111126-143908.jpg

Yra hönor

Slog över tvn på Kunskapskanalen och hamnade mitt i Sverigedemokraternas landsdagar.

Måste säga att det rådde stor förvirring bland deltagarna. Och talmännen med för den delen. När jag kom in i sändningen var det i princip tyst i flera minuter. Sen började deltagarna i resa på sig och gå. Då hör man via mickarna från talarbordet: Men vad gör de?! Vi har ju inte röstat färdigt än!

20111126-102936.jpg

Hysteriskt roligt! Precis som barn. Ingen koll alls. Det är tyst ett par minuter, då betyder det nog att det är slut. Vi går på rast.

Kvar satt ledningen och talmännen och mjäkigt såg på när pöbeln masade sig ut på paus. Ingen gjorde någon tillstymmelse till att få folket att stanna, utan satt bara frågande kvar. ”Vi får kolla med Jimmie” sa de och han kom upp. Men inte heller han verkade veta vad man skulle göra. ”Det är ju inget bra att ta paus innan röstningen” tyckte kvinnan, ”då kan de ju påverkas av varandra när vi sen ska rösta”. ”Jaa, så kan det ju bli” svarade Åkesson. Bra där Jimmie.

Fantastiskt. Tänk om SD blir storparti i riksdagen, det kommer bli totalkaos. Inte bara för de tycker ytterst tveksamma saker, utan för de har ingen som helst kunskap om hur politik och beslutsprocesser fungerar.

Ungefär så här smarta är hela ledningen skulle jag tro.

Kunskapskanalen å sin sida fick planera om och impulsvisa ett program bara för att SD tog paus. Sen dröjde det länge innan de kom igång igen med mötet, bara för att alla var tvugna att checka in, vilket inte hela pöbeln fattat på morgonen utan några hade hittat en dörr som hick snabbare att gå in igenom och tog sonika den.

Ja du söte Göte. P.R.E.C.I.S. som mellanstadieelever.

Köksansvarig

Så fin han är min man när han står i köket och donar med middagen till nya skivan med Takida.

Du får spela precis vilken musik du vill fina du, så länge du fixar i köket.

20111124-194254.jpg