Tretti olika

20110927-220057.jpg

Klockan är strax tio en sketen tisdagkväll i september och fru fröken bakar pepparkakor. Nu har det väl ändå slagit slint?

Nä just det ja, hon fyller ju tretti snart och håller för fullt på att baka trettio olika kakor!

Välbekomme!

Ensammast i världen

”Snälla, snälla, ta mig med till er vinröda snygging och låt mig stå i ert ombonade garage. Snart är ännu en vinter här och jag kommer frysa ihjäl!” så sa Kitty när jag sprang förbi berättade Svägerskan.

Jag tog mig ett snack med Kitty, men hon ville inte kännas vid det påstådda uttalandet.

”Kan ha varit att jag möjligtvis råkade sucka över hur länge du låter mig vänta här nu för tiden”, sa hon. ”Och att jag möjligtvis kan ha spekulerat i hur mycket snö det kan tänkas komma i år efter flera snörika vintrar. Dessutom är det ju redan väldigt mörkt nu på kvällarna. Och ganska ensamt här på parkeringen när du envisas att jobba jättesent. Men förstår inte hur hon kunde tolka det till det där, vad det nu var hon sa att jag sagt” sa Kitty. ”Lite oartigt att springa förbi så där, knappt heja utan bara springa förbi. Hade varit trevligt att slå av en prat så där på kvällen i min ensamhet.”

”Du är en bil” sa jag. ”Och svägerskan råkade ju bara passera dig, hon hade ju fullt upp med sin löpning, det hade ju pajat allt om du promt skulle stannat henne för en prat.”

”Ja, ja” suckade Kitty, ”jag kände mig ensam hur eller hur. Och dessutom tror jag visst att jag kommer frysa ihjäl i vinter när du sitter inne i värmen och jobbar.”

”Det bekymret tar vi då” avslutade jag.

Om man skulle byta

20110924-121702.jpg

”Jag lider med dem” sa Kitty när jag berättade om dagens bilannonssida, att det tydligen inte är rött som gäller nu.

”Men det borde ju alla fatta, i alla fall tillverkarna, att det är väldigt fel med rött. Det är precis som med hund- eller kattavel. Vissa raser går helt enkelt inte i vissa perioder. Nakenkatter till exempel. WTF? Hade de där bilarna varit människor och bott i Brasilien så hade de varit gatubarn alla gånger. Ingen som vill ha dem.”

”Nu tycker jag du spårar ur och närmar dig hal is” avbröt jag. ”Tyckte bara det såg lite roligt ut, den där bilden, med nästan bara röda bilar till salu. Skulle kanske slå till på en röd istället. Lite gladare än grå.”

”Grått är fint. Och klassiskt” svarade Kitty. Sen var hon tyst resten av resan.

Slurp

20110921-160555.jpg

Är hemma lite för att umgås med Kisse eftersom vi sover mycket borta nu när Svärmor är bortrest.

Så nu sitter vi i soffan och Kisse dreglar loss för fullt. Halva min arm är blöt av äckligt kattdregel, dessutom är delar av soffan också indränkt.

Najs kissemiss. Nu får det vara nog med kärlek och dregel.

Aj där

”Nämen! Oj!”
”Du har ont där?”
”Ajaj”
”Vad har hänt?”

(Titta, titta, paus, undersöka mera, titta, titta)

”Blöder du?”
”Du har aj där.”
”Bamse!”

(Titta, titta mera, paus, titta igen)

”Plåster. Plåster med Bamse! Bamse!”
”Aj där”
”Skadat dig?”
”Stackars”

(Titta, titta, titta)

Det är få saker som engagerar en liten kotte mer än ett plåster.

20110921-153119.jpg