Inkasso

Städade sängbordet ikväll och hittade en liten låda längst in. Hade en pirrig känsla när jag öppnade locket för jag visste att det var något bra jag hade hittat, men jag mindes inte vad. Det visade sig vara en fantastisk födelsedagspresent som legat till sig ett par år. 

Hela lådan var fylld med små biljetter att lösa ut diverse saker med, t.ex. massage 15 minuter, en drink i baren på Harrys, ryggkli 5 minuter, brunch på Byttan samt en tuttklämning (vänster bröst). 

Jag svarar helst inte på frågor angående tuttklämningen. Hittade förvisso en lapp som gällde höger med, men behöver nog den där drinken först innan vi går in på detaljer om ni prompt ska envisas med att fråga. 

Hur som haver, tänkte att det vore ju hög tid att börja inkassera alla dessa lappar. Fröken fyllde ju faktiskt år i dagarna och det vore väl inte för mycket begärt att få lite uppmärksamhet kan tyckas. Tyvärr får ju hänsyn tagas till att damerna numera bor aslångt bort, så ryggkliandet får dessvärre vänta. 

Men här då, tjejer: Teza, jag vill höra Scatman Johns ”Scatman” och glöm för allt i världen inte introt. Louise, jag tog fasta på ordet hur. Därmed vill jag gärna höra en målande beskrivning med många liknelser av hur söt jag är. 

Jag förväntar mig att ni levererar inom de närmaste dagarna. 
  

Midsommar á la 2015

Egentligen räcker det med den här bilden för att förklara hur årets midsommar tedde sig. 

 

Men trots spöregn från minut ett då vi började, så blev det en rätt trevlig tillställning i år igen. Samma folk och liknande mat, ett vinnande koncept helt enkelt. 

I år skyllde vi på vädret och skippade midsommarstången, varpå ungarna i gänget blev så besvikna att de tog saken i egna händer. Lite gravlikt, men vi lät inte det lägga sorti på stämningen, utan dansade glatt ett par varv. 

I år slog vi på stort och drack champagne och firade att vi nästa år blir en extra vid bordet.  

       

Som vanligt var det trevligt värre, ungarna lekte klockrent och minttun flödade. (OBS, enbart hos de vuxna) Eller flödade… Vi hade fem flaskor på bordet, men i alla fall fyra med oss hem igen. Louises norrman blev i alla avslutad. Efter en sex år lång följetong gjordes en gemensam insats av några i gänget. Måtte han vila i frid och aldrig mer få för sig att återuppstå. Ett trevligare alternativ till norrmannen var dock Jeanettes rabarberlikör. Söt och god. Passade fröken perfekt. 

   

Kvällen avslutades med fotbollsmatch, där vi myggälskade var publik, sen upplöstes sällskapet och tackade för i år. Lika lyckat som vanligt! Tack alla fina vänner!

Väldigt långtbortiväck. Typ Knäckebröhult. 

Besökte Louisen Kristi himmelsfärdsfredagen när det bjöds till klämdag och ledigt. Det var väl på tiden kan tyckas, men till mitt försvar bor hon numera sjukt långt bort. 

För att göra resan extra spännande gav jag mig iväg med en kvarts tank i Kitty och utan plånbok. Tack och lov kom jag på det lagom tidigt för att kunna göra en extra liten omväg runt mina päron för att låna lite pengar. Hade blivit jobbigt att gå de sista milen annars. 

  

Väl framme hade vi mycket prat att ta igen. Om livet i allmänhet och så där. Skönt med nära vänner. Trots att man varken setts eller hörts på ett bra tag, så tar man bara vid där man slutade. 

   

Profetia

Nä men det var väl en vanlig helg som passerade får man väl ändå lov att påstå. Förutom det där att jag höll på att bränna upp mitt hår när jag var hos Åsa på inflyttningskalas. Det var väl inget konstigt med det egentligen, mer än att det var lite onödigt dramatiskt. Och att folk började klaga på att det luktade bränt hår. Som om det var mitt fel.

För jag kan inte riktigt släppa den där pyrande känslan att det hela ändå på något vis var planerat. Man hänger inte ljusstakar i hårhöjd annars. Eller rättare sagt, man hänger inte ljusstakar med sådant citat i hårhöjd.

Det verkar misstänkt. Det är allt jag säger.

20150208-222900.jpg

En FANTASTISK upplevelse

Ytterligare en trevlig nyårsafton kan läggas till handlingarna. Precis som de tidigare åren – som varit fantastiska upplevelser – var det åter igen mycket värt att komma tillbaka.

20150101-195323.jpg

Svägerskan och Svågern gjorde som vanligt en otroligt bra insats med mat, dricka och dekorationer. Och utöver det så tillkom underbart bubbel och raketer som vi gäster bidrog med.

20150101-195453.jpg

20150101-195419.jpg

Ja, bubblet var verkligem fantastiskt. Det blir det här årets löfte, att dricka mer bubbel. Jeanette och jag gjorde en insats med att njuta av flaskorna redan tidigt på kvällen, det gjorde vi. Man vet ju av erfarenhet att man inte njuter lika mycket senare, om man har njutit tidigare, så det gällde att passa på.

20150101-195410.jpg
Svägerskan gillade också bubbel.

Vid tolv hade Kimmen harklat sig tillräckligt, Camilla skrattat hysterisk, syskonen och Sören skålat, Jeanette haft närkontakt med grannen, jag påmint om vilken fantastisk upplevelse förra årets fest hade varit och Andreas pratat om vädret tillräckligt för att vi skulle vara sugna på att smälla raketer och önska varann GOTT NYTT ÅR!

20150101-195510.jpg

Tack alla vänner för en superrolig fest!

Första advent

Så blev det första advent och Louise och hennes Andreas kom på besök.

Medan Mikael jobbade åkte vi andra till Kalmar för slottets julmarknad. Där inhandlades det diverse grejer och sen åts det en smärre måltid i matbodarna där det bjöds på massor med provsmakningar.

20141130-143953.jpg

Söndagens planerade lussekattsbak utgick i år, istället blev det långfrukost, en promenad ner till havet och julklappsbyte innan det var dags för gästerna att vända hemåt.

20141130-144036.jpg