Attentat

Det pågår krig på diverse platser i världen. Det ena hemskare än det andra. Jag menar inte att förringa detta, men det försiggår ett krig av sällan skådat slag här på iDA-koden med.

Koden är utsatt för spam så till den milda grad att jag knappt hittar era kommentarer. När jag tittade häromdagen hade jag nästan tvåtusen meddelanden som inväntade granskning. Ägnade en timme åt att rensa, blockera och försöka få rätsida på det. Kom ner till knappa tusen meddelanden.

Öppnade koden den följande dagen och insåg att timmarna som gått sen rensningen genererat trehundra nya spam.

Är lite orkeslös inför detta, men samtidigt fly förbannad på skiten de fyller min kod med. Innebär att jag har fått göra vissa förändringar i inställningarna. T.ex. går det inte att kommentera inlägg äldre än fjorton dagar. Tänkte att det ändå inte drabbar er som vill kommentera. Har ni nåt att säga så brukar ni vara rätt snabba.

Ska testa mig fram lite. Har blockat alla ip-adresser som skiten skickas från. Problemet är bara att det är nästan lika många olika adresser som det är kommentarer. Funkar inte detta så får ni undvika att skriva kommentarer som innehåller diverse märkesnamn på skor (t.ex. de med röd sula), solglasögon (vars märke börjar på R ay och slutar på an.)

Vågar verkligen inte skriva ut dessa ord eftersom jag tror att det kommer generera mer spam. Verkar som de dras till vissa ord och det är ju dumt att bjuda in dem. Men åååååååååh vad jag avskyr att inte få rå över koden till hundra procent.

Återkommer. Ska bara vinna det här kriget.

20140904-063344.jpg

Paus

Har nått en ny fas i livet.

Den kallas visst verkligheten, säger de äldre. Har den senaste veckan gjort en massa trevliga saker utan att ens tänka på att ta fram mobilen och fota en del av det som sker. Jag har haft så trevlig/roligt/mysigt att jag för en kort stund stannat upp och tänkt att detta borde förevigas, men sen har jag istället låtit det trevliga/roliga/mysiga fått fortlöpa och jag har passat på att njuta av det istället. Där och då.

Har på allvar funderat på att begränsa mitt användande av sociala medier en tid. Kanske på sikt. Kanske för gott. Har nått en punkt då jag inser att det tar mer energi att hålla mig uppdaterad än vad det ger. Stress. Stressad av att alltid veta allt. Vissa talar om teknikstress när inte tekniken fungerar. Jag har teknikstress – för att den fungerar. Att det ska krävas Facebook för att få veta om någon är gravid, kär, nyanställd, glad, ledsen, nyduschad, nybajsad, ja vad det än kan vara, känns bara mer och mer tragiskt för varje dag som jag tänker på det. Jag rullar igenom Instagramflödet för att minuterna senare få se exakt samma bilder en gång till när jag kollar fejjan. Jag förstår inte grejen.

Sen jag skaffade idakoden har telefonen aldrig varit så tyst. ”Ja, jag läste det” kan jag få som svar ibland när jag berättar om något som har hänt mig.

Jag inser ju att jag har skapat det här själv. På sätt och vis.

Trodde nog att jag både kunde delge online och i verkliga livet, men någonstans tappade vi bort varann. Jag och verkligheten. Om det inte är försent vill jag tillbaka.

iDA-koden fortsätter. Kanske inte lika ofta som förut. Kanske inte riktigt i samma stil heller, men jag behöver nog en kanal ut för att ventilera mitt trams. När det gäller allt det där andra, då vill jag gärna slå en prat. Om du vill berätta att du väntar barn, ska gifta dig eller bara att du har en sån himla bra eller dålig dag så vill jag gärna höra det. Men jag kommer inte läsa det på Facebook.

Hittad

För de ivriga bloggläsare som undrat så är jag tillbaka i Hålan som planerat sen i söndags. Tjejerna lämnade inte kvar mig i en snödriva i Dalarna.

Nej’rå. Det haltar bara lite den här veckan. Alla planeringar och genomföranden som ska göras och så lite träning på det. När allt det är gjort brukar det vara lagom att gå till sängs.

Men ge mig någon dag till så är jag på banan igen. På riktigt.

At your service

Jag har nämnt det förr och här kommer det igen: Oj, vad det är underhållande att läsa era sökord för att komma till koden!

Förra månaden var det två besök som handlade om en bångstyrig mustasch. Sorgligt nog tror jag att det är samme mustaschägare som har behövt googla två gånger.

Vid en närmare analys visar det sig att exakt samma sökord användes redan förra månaden vid ett tillfälle.

Stackarn. Kan inte vara lätt att ha en läppvärmare som är motvalls.

20130925-065303.jpg

Och det är det här som koden har skrivt om mustascher tidigare.