Det var trevligt, det gör vi om tyckte Kotten

Det har varit nyår i det Frökenska hemmet och som seden bjöd fick vi även i år komma hem till Svägerskan och co för en välregisserad nyårstillställning. Fjärde året i rad för oss och vad gäller Kotten så var det premiär. 

 

Kotten har ju hajat det här med mat. Goda grejer är mina grejer, resonerade han och tiggde friskt att få äta sig mätt på välkomsttilltuggen. Sen klämde han i sig hela sin förrätt i sällskap av oss vuxna, tvingades leka lite själv eftersom storkusinerna lekte med de andra stora barnen, för att sedan tigga mat från storbarnen som fick huvudrätt en liten stund före vuxenbordet.   

 

När sen huvudrätten kom ansåg han sig tämligen mätt. Och trött. Kasta mat på golvet är en hemlig signal för det, så det blev pyjamasen på. Sen höll han tappert ut till kvart i tio då vi beslöt oss för att tacka för oss och lämna festen. 150 meter senare sov han gott. 

Väl hemma kunde Maken och jag, i sällskap av Kisse, äta efterrätten i lugn och ro, som Svågern så omsorgsfullt sett till att vi fått med oss. Mumma!

Trevligt att ni firar med mig, för en gångs skull, tyckte Kisse som fått vara själv de senaste 13 åren. Sen tittade vi på grannarnas fyrverkerier och förundrades över att Kotten troligen skulle kunna sova sig igenom en bulldozerattack. 

 

Inget är för evigt men vi kan ju hoppas att det håller i sig ett tag i alla fall

Vi hade kusinbesök igår.  

 

Storpysen, Lillpysen, Svägerskan och Svågern kom förbi med pizza. Kotten som fått en powernap precis innan, kom igång ordentligt och visade allt han kan med bus, dansmoves och grimaser. Särskilt Storpysen fick mycket uppmärksamhet från Kotten. Pysarna gullade och busade, men konstaterade sen att även om Kotten är extremt söt så kommer de nog bli trötta på honom. 

Ja det får tiden utvisa. Igår tyckte de i alla fall att han var söt hela tiden.

 

Lillpysen 7 år

Årets födelsedagspresent blev en upplevelse för Lillpysen tillsammans med Maken och mig. Som vanligt överarbetade jag inte alls födelsedagskortet som levererades med biljett på kalaset i förra veckan.  

 
Ikväll var det alltså dags. Duran och Mollans allsångsshow på Kalmar Slott. Plockade upp tjejen på fritids under eftermiddagen och höll på att få med mig några extra barn därifrån, för det är ju jättekonstigt att jag som är lärare på samma skola, bara kommer och hämtar ett barn och åker på kuligheter med. 

Av logistiska skäl tog pysen och jag bussen hemifrån vårt och det var ju spännande bara det. Lite matsäcksintagande i bussbytespausen blev det och jag fortsatte den inslagna vägen att lära pysarna allt jag kan. Dagens nya ord (apropå att det blåsiga vädret och att vi var klänningsklädda) blev — troschock

Lagom till showen anslöt Maken.  

    
Det var ju allsång och Lillpysen fick förtjust sjunga i micken två gånger. 

   
Det var en nöjd tjej som följde med hem efter att alla barnen dessutom fått ta del av skatten. 

A girl gotta do what a girl gotta do

Idag blev det att uppdatera vår- och sommargarderoben tillsammans med Svägerskan. En heldag i Staden med bara ett syfte: att shoppa!! 

Tycker väl att vi lyckades rätt okej. 

 

Hela grejen avrundades med sushi och Svägerskan vidhöll sin tradition att inmundiga dessa med hjälp av kniv och gaffel.  

”Du får inte skratta åt mig” sa Svägerskan. ”Jag ska försöka” sa jag. 

 

Kvällen avslutades med att Maken och jag åkte och köpte fler galgar.  

Ny chans

Det var mello-häng igår med Svägerskan och Co. Det var andra chansen. För dem alltså. För två veckor sen bjöd vi hem dem för att kolla på delfinal 3, men då kunde inte de. Men igår så, andra gången gillt.

Och andra gången gillt för mellogänget också. Vi vuxna var väl inte särskilt hänförda. Förutom av Hasse Andersson. Vilken karl! Lillpysen däremot älskade Dolly Style-dockorna. Jag som inte hört dem innan ropade ”Kvalificerad skit” och highfivadade Lillpysen halvvägs in i låten. Jag lät henne tro det var något bra.

Sen kom Samir. Vi blev inspirerade.

20150308-222007.jpg

En FANTASTISK upplevelse

Ytterligare en trevlig nyårsafton kan läggas till handlingarna. Precis som de tidigare åren – som varit fantastiska upplevelser – var det åter igen mycket värt att komma tillbaka.

20150101-195323.jpg

Svägerskan och Svågern gjorde som vanligt en otroligt bra insats med mat, dricka och dekorationer. Och utöver det så tillkom underbart bubbel och raketer som vi gäster bidrog med.

20150101-195453.jpg

20150101-195419.jpg

Ja, bubblet var verkligem fantastiskt. Det blir det här årets löfte, att dricka mer bubbel. Jeanette och jag gjorde en insats med att njuta av flaskorna redan tidigt på kvällen, det gjorde vi. Man vet ju av erfarenhet att man inte njuter lika mycket senare, om man har njutit tidigare, så det gällde att passa på.

20150101-195410.jpg
Svägerskan gillade också bubbel.

Vid tolv hade Kimmen harklat sig tillräckligt, Camilla skrattat hysterisk, syskonen och Sören skålat, Jeanette haft närkontakt med grannen, jag påmint om vilken fantastisk upplevelse förra årets fest hade varit och Andreas pratat om vädret tillräckligt för att vi skulle vara sugna på att smälla raketer och önska varann GOTT NYTT ÅR!

20150101-195510.jpg

Tack alla vänner för en superrolig fest!

3 days of X-mas

Så blev det jul i det Frökenska hushållet.

I år började vi hemma hos Svärmor och svärfar den tjugotredje tillsammans med Svägerskan och bihangen. Pysarna har nu den perfekta åldern för att spela lite roligare spel som är lite mer utmaning även för vuxna. Lillpysen deklarerade dock med sin mest bestämda röst efter att jag vunnit, att nu var det hennes tur att vinna. Jag svarade med min mest bestämda röst att jag tänkte i.n.t.e. lägga mig. Sen fick jag förklara vad det innebar och sen spelade vi. Lillpysen vann.

Gott julbord hann vi ju också med så klart. Och sen paketöppning. Vi vuxna hade dragit ner ännu mer i år på våra paket, men pysarna fick allt sin beskärda del.

20141225-111953.jpg
Glada och v.ä.l.d.i.g.t. snälla barn.

20141225-112002.jpg
Svägerskan efter att hon öppnat alla sina paket…

På julafton var Maken och jag hemma. Bara hemma. Åh vilket bra beslut det var! Bara lufsa hemma och i princip inte göra någonting.

20141226-210352.jpg
En promenix hanns med på förmiddagen.

Svärmor kom lagom till Kalle och sen dukade vi upp ett eget julbord. Första julen i huset. Mysigt värre. Rätt som det var fick vi dessutom se ett par snöflingor dala utanför fönstret. Stämningsfullt.

20141225-112012.jpg

Juldagen for vi till Skåne för att fira med Päronen, lillebror och sambon. Inte så mycket till paket, men desto mer mat. Och kyla. Plötsligt var det nästan -10 grader. Skönt att få uppleva lite vinter på riktigt.

20141226-205415.jpg

20141226-210614.jpg

Nu summerar vi julbordsperioden till totalt sex stycken exklusive restätande. Jag börjar bli sugen på tacos.

Guldvittring

Gick upp extra tidigt idag eftersom Svägerskan strök mig medhårs igårkväll och frågade så snällt så snällt om jag kunde fixa hennes tävlingsfrissa.

20140813-180519.jpg

Eller medhårs… Behövs inte mycket för att locka mig att fläta. Sagt och gjort. I morse fixade jag den mest strömlinjeformade frisyren som jag kunde göra.

20140813-114902.jpg

Känner faktiskt guldsmaken i munnen redan. Å hennes vägnar då förstås.