Fullt ös

Det var en mycket trevlig och väldigt social helg som passerade för Fröken och Maken.

I fredags bjöds det till ”partyparty” med grannarna, som värdinnan själv uttryckte det. Skratt, musikönskningar av mycket skilda slag och mat av dignande kvantitet. För vad sägs om dubbla efterrätter till exempel? Ja, det enda vettiga borde ju varit att säga ”Nej tack, det är proppfullt i magen. Om jag äter mer så mår jag illa.” Men när jag tittat på det smarriga en stund så var det som att vettet försvann och jag hörde mig själv säga ”Äh, vad tusan!”
Och det var gott.
Och sen mådde jag illa.

En av de bästa sakerna med att vara på fest hos grannarna (förutom trevligt sällskap) är att det är så nära hem. Tur det, för det var nästan kolsvart när vi lullade hemåt.

20140714-161849.jpg

På lördagskvällen kom Svägerskan och Co. över på mat och häng. Vi konstaterade att sist det åts mat i samma konstellation var det vi som bjöd in då med. I.say.what? Det brukar ju vara vice versa, dvs Fröken och Maken som är matgäster hos Svägerskans. Bäst att det inte blir en vana.

Vi var crazy och spelade ute-yatzy inne, eftersom vädret var ostadigt värre. Sen hade Pysarna skjuttävling, medan vi andra hängde i soffan och följde spontana idéer.

20140714-231645.jpg

20140714-231946.jpg

Sen igår söndag så var vi väl egentligen inte så sociala förrän på eftermiddagen då det var en näringsföreläsning med efterföljande träning. Och egentligen var det väl slut där, men på något vänster kom Fröken att snacka fotboll med Lovisa med familj och i den vevan bjöds det till fotbollstittande i det Frökenska hushållet. Söndagskvällen till trots så tackades det ja till inbjudan.

Sen började fotbollen och det var ju inte Brasilien som spelade, så det blev ju inte så många mål gjorda, så jag sysselsatte mig med att frisera Lovisa. Hittade en youtube-kanal för ett tag sen med beskrivningar på flätningar, men eftersom varken Fröken eller Maken har överdrivet mycket hår, passar jag på att öva på mina långhåriga vänner.

20140714-233714.jpg

Mycket rolig och händelserik helg. Vad mycket trevligt folk vi känner.

Note to self

Maken och du hade gäster igår. Det var grannarna som var här. Inte det att jag inte tror att du minns det, men nästa gång samma gäng kommer så kommer du fundera på vad ni bjöd på och vad du hade på dig.

Det bjöds på parmaskinka, chèvre och valnötter till förrätt. Maken och du hade varit oense om ni skulle servera det eller inte. Du var lite orolig att parman och chèvren skulle vara för speciella i smaken. Maken å sin sida var helt övertygad om att det skulle uppskattas. Ni kompromissade med att köpa till lite stenugnsbakade baguetter.

Hela förrätten blev en succé. Gästerna nästan slickade tallrikarna och baguetterna gick åt som smör i solsken.

20140412-145031.jpg

Till huvudrätt bjöd ni på Louises 30-årsgryta. Den är ett säkert kort och här hummades och smaskades det bland de församlade.

Till efterrätt hade du gjort en chokladmousse, men den gav du själv bara 4/10 poäng (OBS inofficiell poängsättning högst hemlig).

Det dracks både vitt och rött och en och annan öl. Välkomstdrinken, Caipirinha, fick Maken till bra. 3 teskedar råsocker, en lime i klyftor som pressades i glaset och sen lades i. Fyllde upp med krossad is och sen slutligen hällde han i 3cl vit rom. Han hade baccardi. Det funkade fast ni hade Brugal-rom på bröllopsresan. ”Vit rom som vit rom” sa Maken igår och du fick erkänna honom rätt och riktig, den lille bartendern.

Just det. Om du undrar var den där glasskålen med älgen på tog vägen, så sprack den. Man kan tydligen inte krossa is i förväg och lägga i en skål i frysen. Ni tänkte lite galet där.

20140412-145102.jpg
Kisse den lille fjäskaren, smörade in sig hos ena grannen. Den andra bet han. Fick skämmas, han hade ju lovat att uppföra sig.